Home   >  Links   >  Downloads

Duurzame energie

Duurzame energie

Schone energie voor altijd. Dat is de belofte van duurzame energie. Energie uit bronnen die nooit opraken en nauwelijks schade opleveren voor het milieu. Er zijn verschillende vormen van duurzame energie zoals bijvoorbeeld zonne-energie, windenergie, waterkracht en aardwarmte (omgevingsenergie).
Duurzame energie is een belangrijk deel geworden van onze werkzaamheden. Wij adviseren u hier graag vrijblijvend over.

Aardwarmte

Een warmtepomp is een systeem dat net als een CV-installatie of zonnecollector het huis kan voorzien van verwarming en warm water. Een warmtepomp kan bovendien ook koelen. Warmtepompsystemen zijn duurzaam. Het rendement voor verwarming kan oplopen tot 140 procent. De bron van warmte is bovendien onbeperkt en kosteloos beschikbaar: grond- en oppervlaktewater, buitenlucht en ventilatielucht. Warmtepompen zijn al jaren op de markt als bron voor ruimteverwarming, -koeling en warm tapwater.
Warmtepompen voor verwarming gebruiken meestal de bodem als warmtebron; boilers die worden aangedreven door een warmtepomp gebruiken doorgaans warmte uit de lucht. Vroeger werd het principe achter een warmtepomp alleen toegepast in koelkasten en airconditioningsystemen.

Zonne-energie

De zon is een onuitputtelijke bron van energie; schoon en gratis. Ook voor het aanbrengen van een zonne-energieinstallatie bent u bij ons aan het juiste adres. Of het nu gaat om een opstelling in het pannendak of op een plat dak, er is altijd een oplossing voorhanden.

• Zonneboilers

Een zonlichtsysteem verwarmt koud leidingwater zoals u gewend bent van uw geiser, combiketel of boiler. Alleen een zonlichtsysteem doet dit niet met gas of elektriciteit maar met energie van de zon. Een zonlichtsysteem bestaat uit een zonlichtcollector en een zonneboiler. Als het zonlicht sterk genoeg is, stroomt het water in een gesloten leidingcircuit door de zonlichtcollector en wordt verwarmd. Dit warme water geeft zijn warmte vervolgens via een warmtewisselaar af aan het leidingwater in de zonneboiler. Hier wordt het warme water bewaard.

• Zonnestroom- of PV panelen

Zonlicht wordt door zonnemodules direct in gelijkstroom omgezet. De door de zonnemodules opgewekte gelijkspanning wordt door de omvormer onmiddellijk in 230 V wisselstroom respectievelijk 400 V 3 fasen stroom omgezet, en kan alle elektrische gebruikers bijvoorbeeld in een huis van stroom voorzien. De omvormer werkt daarbij in een zgn. net-parallelbedrijf d.w.z. de spanning en frequentie van de opgewekte stroom komen overeen met die van het openbare distributienet. Daardoor kan een gedeelte of alle opgewekte PV-stroom in het openbare net worden ingevoed.